Followers

Friday, April 25, 2008

Apa korang buat kalau...

APA korang buat kalau member kita tengah sedih dan susah hati kerana ada masalah? Lebih-lebih pun kita selalu akan cakap, "Sabar la ye.. semua ni ada hikmahnya..."

Last-last kawan kita akan balas balik, "Kau cakap senang... Cuba kau sendiri rasa..." Ni memang dialog paling koman kita selalu dengar bila orang susah hati diberi nasihat...

Tepi ni gambar hiasan je tau... korang jangan ingat dua orang ni muka bermasalah lak... hehehe

Aduh, macam mana kita nak bantu orang macam ni? Ada idea tak? Ada ayat yang lebih best tak?

4 comments:

emilia said...

yg sy pernah lalui… sy hanya mampu mengadu kepada DIA…

p/s: komen ini dihantar pada 29/4/08 di wordpress dan telah dipindahkan ke blogspot

NaR185 said...

Actually sy jenis yg x sker pujuk org tp xsker tgk member2 ni sedey.hehe.tp kiter ley tenang diorang cbe utk igt tuhan dan riangkn ati die ngan wat sumthing yg ley wat die ketawe.maybe dgn tu kiter bley releasekan tension die..other than that,kiter bley igtkn die yg ade org tempuh dugaan yg lg ssh drpd ape yg die sedang alami.. =)

p/s: komen ini dihantar pada 5/5/08 di wordpress dan telah dipindahkan ke blogspot

FadzliAbuBakar said...

Betul gak tu… Daripada kita biar dia murung dengan masalah, baik kita buat dia happy… Bak kata orang, ketawa boleh jadi penawar duka… Lupakan seketika dan penyelesaian masalah akan datang juga… Bagus la NaR185 ni, happy go lucky gitu…

p/s: komen ini dihantar pada 6/5/08 di wordpress dan telah dipindahkan ke blogspot

NaR185 said...

#
NaR185, on May 19th, 2008 at 11:54 am Said: Edit Comment

yerp..dats it..
ble kiter plak yg alami mcm die..
die mungkin tlg kiter dgn igtkan ape yg kiter da igtkn kat die.(ayt da belit2.hehe.harap phm ;p)
p/s:skang ni ssh nk cr kawan yg boley tenangkn kiter bler kiter ade masalah..