Followers

Tuesday, August 10, 2010

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak

Di kesempatan ini saya mengucapkan selamat berpuasa dan beramal kepada semua di bulan Ramadhan yang mulia.

Marilah kita sama-sama mengisi masa dengan amalan berfaedah seperti membaca al-Quran, bersedekah dan berzikir. Jika tidak mampu lakukan yang berat-berat, eloklah kita buat yang ringan dan elakkan diri daripada melakukan atau menperkatakan sesuatu yang tidak sepatutnya.

Buku Warkah Alam juga sesuai dibaca pada bulan puasa ini. Ia ditulis berasaskan maksud ayat al-Quran dan hadis. Ceritanya pendek-pendek dan mudah difahami. Kalau anda tiada masa yang panjang untuk membaca, cukup sekadar menyingkap satu bab sahaja. Esoknya boleh sambung baca lagi. Apa yang pasti adalah setiap bab itu akan membuatkan anda bertafakur dan merenung demi kebaikan diri anda sendiri.

Buku itu sudahpun berada di pasaran. Harganya ialah RM19.00. Anda juga boleh pesan terus daripada saya melalui inbox di Facebook. Harganya ialah RM25.00 termasuk perkhidmatan pos.

p/s: Sementara tunggu waktu berbuka, bacalah satu bab. Anda akan faham setiap ayat daripada buku itu. Bak kata orang, sebiji demi sebiji masuk ke dalam minda :p

No comments: